top of page
  • natasasmirnov

Iščemo naj kreativno interaktivno rešitev

Updated: Nov 2, 2023



Stari izrek pravi, da so pravila postavljena zato, da jih kršimo. In v marketingu jih velikokrat kršimo zato, da bi bili opaženi. Problem je seveda v tem, da moramo imeti dober občutek, kdaj se jih splača kršiti 😎. Ne smemo tudi pozabiti, da digitalno komuniciranje ni nujno tako "spolirano" kot druge oblike oglaševanja. Pravzaprav je pogosto mnogo bolj "domače".

V zadnjem IAB novičniku smo izpostavili dva primera, kjer kršenje pravil prinese pravo osvežitev, drznost pa tako želeno opaznost. Prvi med ''prestopniki''😁 je oglas za Crocs, ki celo pravi: "Ne kupite našega izdelka!". Obstaja milijon načinov, kako bi se tak oglas lahko odvil v napačno smer, a je blagovna znamka znala tveganje zmanjšati na minimum. Na eni strani šolsko izpostavlja prednosti produkta, pridobi pozitivni odziv uporabnikov in zmanjša tveganje. Hkrati pa sledi zlatemu pravilu, ki velja za dandanašnji video in pravi, da omeni znamko v prvih nekaj sekundah🤣😎.

Drugi primer kaže prednosti, če v komunikacijo "uporabniški jezik". Recimo, da gre v tem primeru za pravo " sožitno oglaševanje''. Za video princip uporabimo sistem "nadzorne kamere" in gledalca šokiramo.


Še več takih in "drugačnih" 💪 kreativnih rešitev bomo predstavili na našem letošnjem kreativnem webinarju LIFT - Letni interaktivni festival.


Top listo oglasov že pripravljamo, vabljeni kreativci bodo na dogodku predstavili svoje favorite, mi VSI SKUPAJ pa bomo na koncu izbrali rešitev, ki nas je v preteklem letu premaknila in nam dala tisti WOW občutek .😁


Dogodek smo iz 24. 10. prestavili na začetek decembra prav zato, da se nam bodo pridružili lahko vsi kreativci in predstavniki medijev, ki zaradi številnih obveznosti ne bi mogli biti z nami v oktobru in novembru.

Program in prijava te čakata tukaj👉: https://register.confiva.com/lift-letni-interaktivni-festival/.

Še prošnja: Najboljše kreative se dandanes najdejo tako, da vam jih nekdo pošlje. Zato nam jih pošljite na info@iab.si. Zbiramo vse....od simpatičnih gif-ov do spletnih mest. VELIKA hvala! 👌

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page